Kunnskap som former samfunnet…

For n√¶rmere ett √•r siden ble jeg oppfordret til √• stille som rektorkandidat n√•r sittende rektor professor Sigmund Gr√łnmo trekker seg tilbake neste h√łst. Etter n√łye gjennomtenkning har jeg besluttet √• stille sammen med et meget kompetent team best√•ende av Anne Lise Fimreite (prorektorkandidat), Det Samfunnsvitenskapelige fakultet, Oddrun Samdal (viserektorkandidat), Det psykologiske fakultet og Anne Chr. Johannessen (viserektorkandidat), Det medisinsk-odontologiske fakultet. Dersom vi blir gitt den tillit √• lede universitetet i neste periode vil Fimreite ha ansvar for forskning, organisasjon og ledelse samt unge forskere, Samdal vil v√¶re ansvarlig for alle tre utdanningssykler (bachelor, master og PhD), mens Johannessen vil arbeide med tverrfaglig samhandling, eksterne relasjoner og internasjonalisering.

Oddrun Samdal

Anne Chr. Johannessen

Anne Lise Fimreite

V√•r ambisjon er √• videreutvikle UiB som et internasjonalt anerkjent forskningsuniversitet. I v√•rt arbeid med program frem mot valget √łnsker vi √• inviterer til innspill til hvordan best:

– legge til rette for og stimuere til stor kreativitet og h√ły kvalitet i utdanning og forskning

– styrke relasjonene til og √łke samhandlingen med eksterne akt√łrer, lokalt, regionalt, nasjonalt, internasjonalt og globalt

– videreutvikle et godt l√¶ringsmilj√ł og h√ły utdannings-kvalitet gjennom framtidsrettet undervisning og studentaktiv l√¶ring

– ut√łve inkluderende lederskap og underbygge en form√•ls-tjenlig organisasjon

Рbygge en infrastruktur som setter våre forskere bedre i stand til å lykkes

– gj√łre UiB enda mer attraktiv som arbeidsplass for n√•v√¶rende og framtidige medarbeidere i alle typer stillinger

V√•r motivasjon¬†for √• stille som kandidater til nytt rektorat er¬†√łnsket om √• ta del i utviklingen et fantastisk universitet med mange kvaliteter og en gl√łdende interesse for¬† KUNNSKAP SOM FORMER SAMFUNNET.