Kontraster på ’Høyden’.

Med jevne mellomrom ryddes det i sprøytespisser og annet brukerutstyr i Nygårdsparken. Samtidig foregår salg av narkotiske stoffer åpent og ufortrødent videre. Og veien videre for de unge stoffavhengige stakes ut av langerne.

Midtveis i høstsemesteret er det godt å registrere at høstens nyankomne studenter finner seg vel til rette hos oss.  Fadderuken er for lengst overstått, studiene forhåpentligvis godt i gjenge og den jevne hverdagen preger aktiviteten hos oss på Nygårdshøyden. Mange studenter vil sikkert synes at studentlivets utfordringer er mange og store, mens for andre vil kurs og eksamener håndteres med letthet. Uansett; studentene våre er resurssterke, unge mennesker som gjennom årene vil bidra betydelig til samfunnet vårt.  Det et privilegium for oss på Nygårdshøyden å få møte disse unge menneskene og å ta del i deres vei mot yrkeslivet.

I løpet av en arbeidsuke spaserer jeg utallige ganger fra min leilighet på Møhlenpris, til Realfagsbygget, til Muséplassen og instituttene våre på Marineholmen.  Veien går da som oftest gjennom Nygårdsparken.  Også her møter jeg mange unge mennesker. For en stakket stund ser jeg ungdom på vei mot en helt annet fremtid enn den våre studenter kan se imøte.  På Nygårdshøyden er avstandene små, men kontrastene desto større.