Viktig kreftforskning ved Sintef…eller var det UiB ?

Ny teknologi fra Sintef avslører ondartet føflekkreft, skriver NRK.no.  Dette er jo godt nytt for pasienter, forskerne bak ideen – og Sintef – skal en tro NRK.no.  Uten å virke forurettet kan det å være på sin plass å gjøre oppmerksom på at arbeidet det refereres til er utført av Endre Rieber Sommerstens under veiledning Jakob Stamnes ved Institutt for fysikk og teknologi ved UiB. Rett nok har Sintef vært delaktig i å utvikle en prototype, men etter idé av dyktige Bergensforskere ! Sommersten forsvarte nylig sin doktoravhandling om metoden ved UiB.

Formidling av forskning er viktig, men ingen enkel sak. Å kreditere miljøet som står bak burde imidlertid være en overkommelig oppgave for en rutinert media-aktør som NRK!  Uansett; vi gleder oss over flott forskning, og ellers fin omtale av viktige resultater.