BFS-stipend til unge, fremgangsrike forskere

Nicola McLoughlin, Senter for geobiologi, og Daniel Lokshtanov, Institutt for informatikk, ble i forrige uke tildelt BFS-stipend i skarp konkurranse med 19 unge, dyktige forskertalenter. I tillegg til McLoughlin og Lokshtanov fra vårt fakultet ble Erik Tonning tildelt det tredje stipendet.

For v√•rt eget fakultets vedkommende m√• vi si oss godt forn√łyd med kj√łnnsballansen, men viktigst av alt er naturligvis at disse representerer sv√¶rt fremgangsrike forskertalenter. BFS-stipendene er det n√¶rmeste man ved noe norsk universitet kommer en ‚Äô tenure track‚Äô-ordning, hvor fakultet forplikter seg til √• tilby et professorat ved utgangen av stipendperioden dersom kvalifikasjonskravene er innfridd. Ordningen er i s√• m√•te sv√¶rt attraktiv i rekruttering av lovende kandidater.

Vi gratulerer BFS-stipendiatene og √łnsker de lykke til med sin forskning de n√¶rmeste √•rene !